Herlig hot fiskesuppe, til hutrende kjølige kvelder. Da er det deilig med mat som varmer og minner fra en deilig sommer med lange, varme, late sommerdager både på vannet og på land, som denne suppen, som er herlig krydret med thai smaker og minner om sommer og sol.
DU TRENGER:
3OO gram laks, skåret i terninger (laksen kan byttes ut med annen fisk som torsk, sei, flyndre, blåskjell osv )
100 gram rensede reker
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 fennikel, i tynne strimler
1 cm fersk ingefær, revet
1 ss rød curry paste
1 ss fiskesaus (fish sauce)
1 boks kokosmelk
8 dl fiskekraft, du kan eventuelt bruke fond eller buljong
1/2 squash, i tynne strimler
1 gulrot, i tynne strimler
Mangold, finhakket
Frisk koriander, finhakket
Saften av en halv lime
SLIK GJØR DU:
Gjør klar alle ingrediensene før du begynner å lage suppa. Da går suppekokingen raskt og lekende lett.
Varm olje i en kasserolle på middels sterk varme.
Surr løk, hvitløk og fennikkel til det er blankt og mykt.
Tilsett revet ingefær og curry paste og la det surre et par minutter.
Ha i fiskesaus, kokosmelk og fiskekraft, skru opp varmen og kok opp under omrøring.
La suppen småputre på lav varme i ca 5 minutter.
Skru varmen helt ned på den laveste varmen og la kasserollen bli stående på den varme plata.
Legg strimler av squash og gulrot i suppa sammen med fiskebitene.
La alt trekke noen minutter til fisken er gjennomvarm.
Strø rekene på toppen av suppebollen sammen med rikelig finhakket koriander og mangold.
Serveres gjerne med et godt brød!
Takk til Evas kjøkken for en nydelig oppskrift
Høstet fra gården: Mangold, squash, hvitløk, fennikel, gulrot og koriander