ANDELSLANDBRUK

Nå kan du bli grønnsaks-andelshaver for sesongen 2024!
Når du kjøper en grønnsaks-andel blir du med i et fantastisk fellesskap med nær 150 andre, og får tilgang til et bredt utvalg av frukt og grønnsaker – alt dyrket etter økologiske prinsipper. Du får din andel av avlingen, som du kan velge å høste selv, rett fra åkeren! Ferskere og mer lokal mat skal du lete lenge etter. Du trenger ingen forkunnskaper for å bli andelshaver, for det er gartneren vår som står for selve dyrkingen, med god hjelp fra andelshaverne. 

Noe av det som kan høste i grønnsaksåkeren i 2024 er: sukkererter, bønner, purre, mais, løk, ulike salater, squash, gresskar, beter, mangold, gulrot, pastinakk, neper, reddik, grønnkål, brokkoli, spisskål, hodekål, savoykål, knutekål, fennikel, kålrot, rosenkål og potet. Vi dyrker mer enn 30 ulike slag og jobber for å ha tilgang på grønnsaker i så lang en sesong som mulig. Det er skikkelig luksus å høste rosenkål i åkeren til julemiddagen!

I urtehagen kan du høste ulike urter som f.eks. mynte, persille, dill, oregano, pepperrot, timian mv. 

Har du grønnsaks-andel kan du også plukke av de blomstene som finnes i grønnsaksåkeren. Her finner du bla. ringblomst, kornblomst, honningurt og solsikker. Blomstene sås i åkeren for å gi mat til insekter og honningbiene på låvebrua, men det er nok til at du også kan plukke buketter med hjem i løpet av sesongen.

Som andelshaver får du også tilgang til kurs og andre aktiviteter knyttet opp mot temaer innen bærekraftig landbruk. I tillegg kan du bli kjent med de andre andelshaverne ved å delta på dugnader og andre treff gjennom sesongen.

Andelslandbruk baserer seg på tre grunnprinsipper:

  • Felles avling, felles risiko
  • Dialog mellom produsent og forbrukere
  • Åpen og gjennomsiktig økonomi

Det du betaler som din andel går til å dekke kostnadene til å drive grønnsaksdyrking, dvs. til å betale for gartner, frø, planter og utstyr, og for administrasjon. Prestegårdshagene er organisert som et samvirkeforetak og har ikke som formål å tjene penger. Du kan lese mer om dette i våre vedtekter.

Dugnader og høsting
Dugnadene er en del av andelsprisen og er både hyggelig, sosialt og man får brukt kroppen ute i naturen. Det er faste dugnadskvelder på torsdagene, og vi er ofte opp mot 30 stykker de kveldene. Vi jobber i 1,5 time og avslutter kvelden med kaffe/te, kake og hyggelig prat. Du deltar minst to kvelder i året, og det er en fin anledning til å bli kjent med andre andelshavere. Vi har også noen dugnader i tillegg til de faste. Eller man kan komme og jobbe på gården på dagtid sammen med gartner. Du er velkommen så ofte du ønsker.

Det å høste sine egne grønnsaker er en stor glede for mange. Som andelshaver får du god informasjon om hva som kan høstes i løpet av sesongen og tips til innhøsting dersom du ønsker det.

Vi ønsker at alle som har lyst skal ha mulighet for å delta som andelshavere. Hvis din livssituasjon gjør at dugnad og høsting er vanskelig å få til, tilbyr vi muligheten for å kjøpe seg fri fra de 3 dugnadstimene og/eller betale for ferdighøsta kasse. Dette velger du når du fyller ut innmeldingsskjema og det kan endres fra sesong til sesong.

- Kjøp grønnsaks-Andel for sesongen 2024 -

Kr0,00
Navn
Vegnavn og nummer
Postnummer og by
E-postadresse
Mobil
Fødselsdato