Året i kjøkkenhagen

ÅRET I KJØKKENHAGEN
Året i kjøkkenhagen er et kurs i 5 moduler, som følger hele sesongen og årets gang i kjøkkenhagen.

Du kan velge om du vil være med på alle 5 moduler eller om du bare ønsker at være med på enkelte moduler. Modul 1 samkjøres med inspirasjonskurset Dyrk på liten plass torsdag 23. mars kl. 18-21. De øvrige modulene gjennomføres på onsdager kl. 17-20.
 

Modul 1 
Torsdag 23 mars kl. 18-21
Introduksjon til kurset, litt om permakultur, hvordan planlegge en kjøkkenhagen, og litt om de øvrige modulene på kurset.
På dette modulet vil du også ha mulighet til å så de første frø, som du tar med deg hjem til vinduskarmen/drivhuset.

 
Modul 2 – AVLYST PGA FOR FÅ PÅMELDINGER
Onsdag 12 april kl. 17-20
På dette modulet skal vi gå mer i dybden med jord, frø, forkultivering og våronna i kjøkkenhagen. Hvordan forbereder jeg best mulig kjøkkenhagen for sesongen, så den er klar for småplanter og direkte såing?
Hvilken jord skal jeg bruker til småplantene mine – og kan jeg lage den selv?
Hvor får jeg tak i frø og når skal jeg så de ulike slag? Hva skal jeg så inne/i drivhuset og hva skal jeg så direkte i kjøkkenhagen?
Hvis du har frø, du vil dele, så tar du de med denne kvelden. Da lager vi en “frø-buffet” hvor vi kan bytte og dele frø.
 
Modul 3
Onsdag 14. juni kl. 17-20
Nå begynnere jorda å bli varm og det er tid til å plante ut de første småplanter fra vinduskarmen eller drivhuset. Hvor tett kan jeg plante og hvor mye næring trenger vekstene gjennom sesongen?
Hvilke vekster kan jeg så direkte i kjøkkenhagen og hvordan holder jeg ugresset borte gjennom sesongen?
Hva gjør jeg i sommerferien – hvordan kan jeg forberede så kjøkkenhagen klarer seg mens jeg er på ferie?
 
Modul 4
Onsdag 30. august kl. 17-20
Når kjøkkenhagen bugner er det om å ta vare på avlingen – og her er det mange muligheter. Du kan f.eks. oppbevare, forvelle og fryse, sylte, fermentere eller tørke. På dette moduler får du inspirasjon til hvordan du kan ta vare på året avling, så du kan ha glede av den ut over høst og vinter. 
Vi tar høstekurven med ut i åkeren og høste grønnsaker som vi tar med til drivhuset etterpå. Her setter vi gang i et batch med fermenterte grønnsaker. Alle som ønsker det får med seg et glass hjem. 
 
Modul 5
Onsdag 13. september kl. 17-20
Mot slutten av sesongen er det tid til å sanke frø til neste års kjøkkenhagen. Vi gjennomgår, hvordan du kan høste og ta var på frø fra egen hage. Når er frøene modne for høsting, hvordan renser jeg de og hvordan oppbevares de best mulig.
Du får med deg noen frø hjem fra gården, som du kan bruke i egen hage neste sesong.
 

Kurset gjennomføres på
Prestegårdshagene
Prestealleen 52
3944 Porsgrunn

Påmelding via følgende påmeldingsskjema

Undervisere
Anna Sofie Willumsen, daglig leder og ansvarlig for snittblomstproduksjonen på gården. Har dyrket på hobby-basis i mange år og vært knyttet til gården siden 2013 i ulike roller.

Tonje Mortensen, gartner med ansvar for grønnsaksproduksjonen på gården. Er utdannet gartner fra England og har jobbet på Presteegårdshagene siden 2016.  

Tom Harald Eckell, har mange års erfaring med grønnsaksproduksjon og er opptatt av mangfold – det å dyrke så mange forskjellige vekster som mulig til glede for både mennesker og et mangfoldig liv i og rundt hagen.

M.fl.

Pris
For ikke-medlemmer/andelshavere: 550,- kr pr modul. Om du melder deg på alle modulene får du 10% rabatt. Samlet pris: 2475,- kr
         
For medlemmer/andelshavere: 450,- kr pr modul. Om du melder deg på alle modulene får du 10% rabatt. Samlet pris 2025,- kr. 
 

Det er plass til maks. 15 deltakere på kurset og vi trenger 8 deltakere for å gjennomføre. Vi sender ut bekreftelse på at kurset gjennomføres og da sendes også faktura. Når du har meldt deg på forplikter du deg til å betale før kurset starter. 

Betingelser
Hvis kurset eller enkelte moduler ikke kan avholdes pga sykdom blir det refundert i sin helhet. Hvis kuser kan gjennomføres gjelder våre vanlige betingelser, se neste avsnitt.

Tidsbestemte hobbykurs er unntatt angrefristloven, og blir ikke refundert. Vi anser ikke kursplassen som personlig, og plassen kan selges eller gis bort hvis du ikke kan stille på kurset du har meldt deg på til. Du kan også kontakte oss for å høre om vi har venteliste på det aktuelle kurset. Din påmelding er bindene.