BLOMSTERHAGE

Blomsterandel – ny type andel i 2022!
I 2022 starter vi med en helt ny type andel for deg som er ekstra glad i blomster og gleder deg over en fersk bukett lokalproduserte blomster hjemme eller på din arbeidsplass (f.eks. kontoret, galleriet, kaféen, butikken eller lign).  

Blomstene dyrkes på samme måte som grønnsakene – på lag med meitemarken og marihøna og helt uten kunstgjødsel og giftige sprøytemidler. 

Ferdige buketter

Hver uke i sesongen (sånn fra juli og til frosten melder sin ankomst) høster vi ferske snittblomster fra åkeren og binder buketter til andelshavere med bukettandel. Du kan velge om du vil ha hverdagsbuketter eller luksusbuketter. 

Bukettene kan hentes på gården eller på dropp-point i Porsgrunn sentrum. Mer info om dette får du når sesongen nærmer seg.

For privatpersoner kan buketten hentes på fredager. 

Bedriftsbuketter kan hentes/leveres på tirsdager.

Bukettene pakkes i gjenbrukspapir fra brukte melsekker, som vi henter hos Ikke bare brød. Dette er enkel gjenbruk som gjør buketten enda mer unik.

I vår første sesong med bukett-andeler har vi planlagt en frodig og fin blomsteråker fra juli og til frosten  kommer – men akkurat hva som er klart til å høste hver uke, avhenger av vind og vær. Men vi lover at vi skal gjøre det beste vi kan for å lage vakre buketter med blomster fra åkeren og kanskje en liten bit av skogen rundt gården også. Altså buketter som er helt unike for Prestegårdshagene.

Noe av de vi har planlagt er: solsikker, cosmosløvemunn, kornblomster, georginer, anis isop, torskemunn, hestemynte, ulike ringblomster, lodne solhatt, amarant, evighetsblomster samt en god del krydderurter som ekstra bonus.

Plukk selv

Vil du hellere selv plukke dine buketter, velger du plukk-selv andel. Her kan du starte forsiktig og kjøpe deg en andel, hvor du kan høste 3 buketter i løper av sesongen – eller du kan velge andel for hele sesongen. Blomstene i plukk-selv andelene er en del av grønnsaksåkeren og her finner du ringblomst, kornblomst, solsikker og cosmos.

Å være andelshaver

Som andelshaver får du også tilgang til kurs og andre aktiviteter knyttet opp mot temaer innen bærekraftig landbruk og produksjon. I tillegg kan du bli kjent med de andre andelshaverne i både blomster- og grønnsaksåkeren ved å delta på dugnader og andre treff gjennom sesongen.

Andelslandbruk baserer seg på tre grunnprinsipper:

  • Felles avling, felles risiko
  • Dialog mellom produsent og forbrukere
  • Åpen og gjennomsiktig økonomi

Det du betaler som din andel går til å dekke kostnadene til å dyrke blomstene, dvs. til å betale for gartner, frø, planter og utstyr, og for administrasjon. Prestegårdshagene er organisert som et samvirkeforetak og har ikke som formål å ta ut overskudd. Du kan lese mer om dette i våre vedtekter.

Dugnader
Når du kjøper en blomsterandel, er du i utgangspunktet ikke forpliktet til å delta i dugnad, men du er alltid velkommen!
Det er både hyggelig, sosialt og man får brukt kroppen ute. Det er faste dugnadskvelder på torsdager og ofte er vi opp mot 30 stykker de kveldene. Vi jobber i 1,5 time og avslutter kvelden med kaffe/te, kake og hyggelig prat. Eller man kan komme og jobbe på gården på dagtid sammen med Tonje gartner. De er velkommen så ofte du ønsker!

- kjøp blomsterAndel for sesongen 2022 -

Navn
Vegnavn og nummer
Postnummer og by
E-postadresse
Mobil
Fødselsdato