Du har kanskje sett disse lange voksaktige belgene, ute på åkeren kalt bondebønner, hestebønner eller favabønner, som jeg kaller dem.
For de fleste av oss er dette en relativ ny grønnsak, men Fava bønner er en elsket, og vanlig belgfrukt over store deler av verden.
Favabønnene er også fettfattige, svært proteinrike, fiberrike og er dessuten en god kilde til både A- og C- vitaminer.
Det er bare selve bønnene som spises. Den store litt læraktige ertebelgen kastes. Belgene er ganske lette å åpne, og det er enkelt å ta ut bønnene.
DU TRENGER:
Ca 20 stk favabønner (som jeg renset og ga et oppkok, som forklart over)
Ta vare på litt av kokevannet fra kokingen til bønnene så har du noe å spe med om dippen blir for fast.
Som grønnsaker så brukte jeg det åkeren hadde. Det er gule og orange gulrøtter, sukkererter, nepe , vintereddik,og knutekål som jeg skar i staver.
Alle typer grønnsaker egner seg godt til dette, bruk det du finner i åkeren!
Bare å skylle grønnsakene og kutte opp. Dette er nydelig mat til store og små, som er sultne og venter på at middagen skal bli ferdig. Eller bare som snacks.
Velbekomme!
Takk til Evas kjøkken for oppskriften
Høstet fra gården: Favabønner