Ratatouille er kjempegodt. Det er en grønnsaksmiks med aubergine, squash, paprika, løk og tomat som hovedingredienser. Kok de en stund og du får en fyldig og saftig grønnsaksrøre som passer til mye.

Jeg skulle bruke den i dag til nakkekoteletter og kokte Ariel-poteter, og lurte på hvordan mangolden passet inn her. Da måtte jeg jo prøve, da, og det ble kjempegodt!

DU TRENGER: (4-6 pers)
1 stor aubergine
2 normalstore løk eller flere små
4-6 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
2 paprikaer
1/4 av de stoore sqaushene på andelsgården eller en normalstor
4-5 mangoldblader, ta bort stilken
litt salt, pepper, frisk timian og rosmarin

SLIK GJØR DU:
Kutt alt i passe store biter.
Begynn med å frese auberginen i godt med olje.
Oljen trekker inn først og svetter så litt ut igjen.
Da har du i løk og hvitløk.
Når det er blankt, heller du over tomatene, paprikaen, squashen og mangolden, krydrer og setter til kok på lav varme i ca 30 min.

Voilá!

Høstet fra gården: Squash, mangold, løk, hvitløk og poteter