FRØBOMBEVERKSTED & FRØBYTTE

FRØBOMBER OG FRØBYTTE
Torsdag 17. februar 2024 
Kl. 11-14

Prestegårdshagene
Prestealléen 52
3944 Porsgrunn

Velkommen til drop-in frøbombeverksted og frøbytte i stuene på Prestegårdshagene.
 
Våren nærmer seg og det begynner så smått å klø i fingrene etter å få jord under neglene og komme i gang i hagen. Og kanskje har du barn eller barnebarn du har lys til å ha med deg i hagen i år?
 
Da er frøbomber en gøy aktivitet å starte sesongen med. Små kugler med jord, leire og frø som kan bidra med små fargeklatter i hagen gjennom hele sesongen og tiltrekke humler, sommerfugler og andre insekter…
 
Vi rigger et frøbombeverksted, hvor du og barna kan lage frøbomber som dere får med hjem. Når våren setter inn kan frøbombene kastes på en bar plett i hagen eller kanskje et sted i det offentlige rom som trenger en liten fargeklatt.
Aktiviteten passer for barn fra 5-10 år. Ifølge med voksen. Det tar ca. en halv time å lage frøbomber.
 
I tillegg til å lage frøbomber, lager vi en lite buffet, hvor du kan bytte frø. Har du kjøkpt for mye frø av tomat, agurk, salat eller noe annet, så pakk det mindre porsjoner og ta det med. Og har du lyst til å fylle på vårt frøbibliotek, så blir vi ekstra glade. Da gir du muligheten til andre til å komme og låne/bytte frø.
Vi har også et lite bibliotek med bøker om frø og dyrking som dere er velkommen til å se/lese i , mens du er hos oss.
 
Arrangementet er gratis – du kan kjøpe et kop kaffe/te eller varm saft. Vi foretrekker betaling på vipps.
 
Det er noen parkeringsplasser på tunet (hvis vi klarer å måke bort al snøen) men ellers oppfordrer vi til å ta bussen. Det tar 5-10 minutter å gå fra bussholdeplassen i Prestealleen.
Inviter venner og kjente, med eller uten barn til en hyggelig
aktivitet første lørdag i vinterferien.