Lag deilig snacks av grønnkål!

GRØNNKÅLCHIPS:
Grønnkål
Olivenolje
Salt

SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen til 160 grader.
Klipp vekk stilken på grønnkålbladet.
Riv bladet i store biter.
Bland med nok olivenolje til å dekke alle centimeter av grønnkålen med
en tynn hinne.
Legg bladene utover et stekebrett, ikke over hverandre.
Bak i ovnen i 10–15 minutter.
Dryss salt over chipsen med det samme den er kommet ut av ovnen.
Til grønnkålchips kan også hvitløk, chilipepper, pinjekjerner og annet krydder brukes.


GRØNNKÅLSALAT MED “DIRT”

DU TRENGER:
2 bunter grønnkål
2 dl olivenolje
1 kopp sitronsaft
3 pressede hvitløksbåter
1–2 moste ansjosfileter
½ kopp smuldret hard, salt gratengost
½ kopp hasselnøtter
Salt og pepper

SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Hakk hasselnøttene, og ovnsbak på et stekebrett i 10–15 minutter.
Riv avgrønnkålbladene i mindre biter,tilsett olivenolje, sitron, hvitløk, ansjos, salt og pepper. Gi kålen en massasje, slik at bladene blir mykere og absorberer dressingen.
Tilsett nøtter og ost, og smak til med salt og pepper.
Legg «the dirt» på en tallerken og server salaten på topp.

Høstet fra gården: Grønnkål