Grønnkålen, for en fantastisk grønnsak! Ikke bare smaker den godt, men den er stappfull av antioksidanter, kalsium, jern, A- C- vitaminer og fiber.
DU TRENGER:
100 gram grønnkål, renset fra midtstilken
2-3 fedd hvitløk, etter smak
30 gram pinjekjerner
30 gram gresskarkjerner
50 gram revet parmesan
150 ml god olivenolje
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Skyll grønnkålen under rennede kaldt vann i springen.
Ha den i en kjele med kokende vann og la den trekke et par minutter.
La gjerne hvitløken også trekke sammen med grønnkålen. Da får den en litt rundere smak og gjør seg bedre i pesto.
Hell grønnkålen og hvitløken over i et dørslag og skyll den i kaldt vann. Ha den så over i en salatsentrifuge for å få ut alt vannet eller bruk et kjøkkenhåndklede, det gjør samme nytten.
Tilsett alle råvarene i en blender og kjør på full styrke til du får en tykk saus.
Du må stoppe en eller to ganger underveis for å skrape litt ned fra kantene med en slikkepott.
Pesto smaker fortreffelig til nystekt ferskt brød og utover det passer den til det aller meste. Den passer i alt du bruker tomater i, som lasagne, pizza, spagetti med kjøttdeig.
Den er supergod til ost, til skinke og til tapasbordet. Det er et must i ostesørbrød.
Passer veldig godt til å blande i kalde rømme/kesam sauser/dressinger og den er super til pastaretter av alle slag, til nykokte poteter og smør rikelig på laks, torsk, kylling osv før du ovnssteker den, himmelskt.
Pass på å alltid ha et glass stående i gjøleskapet så har du et tryllemiddel til mange spennende retter. Oppbevar den i et tett beholder som et lite norgesglass, i kjøleskap.
Velbekomme!
Høstet fra gården: Grønnkål og hvitløk