Denne oppskriften er en fantastisk grunnoppskrift som kan varieres til flere kaker. Kaken er enkel å lage og den holder seg utrolig lenge, uten å bli tørr og kjedelig. Det aller beste er at resultatet blir like bra, hver gang!

DU TRENGER:
300 gram brunt sukker
2 dl maisolje
4 egg
275 gram hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts kanel
375 gram rødbeter, gulrøtter eller fennikel, revet
1 dl rosiner
50 gram valnøtter, hakket

SLIK GJØR DU:
Visp sukker og olje lett og luftig.
Tilsett eggene ett av gangen.
Sikt og bland i mel, vaniljesukker, bakepulver, salt og kanel.
Rør til slutt inn rødbeter, rosiner og pecannøtter.
Ha deigen i en smurt springform med en diameter på 25 cm.
Stek kaken på nederste rille i stekeovnen 180 grader i ca 50-60 minutter.
Sjekk med en kakenål om kaka er gjennomstekt. Stek den eventuelt noen minutter til om det henger deig på nålen.
Hvelv kaken og avkjøl den på rist.


KLASSISK OSTEKREM PÅ GULROT- OG FENNIKELKAKE

1 eske philadelphia ostekrem
100 gram meierismør, romtemperert
250 gram melis

Bland sammen i en bakebolle og pisk kremen til den er lett og luftig uten klumper.
Stryk den over kaken når kaken er kald.


KLASSISK SJOKOLADEKREM PÅ RØDBETKAKEN

1 plate god mørk sjokolade
1 putt med kremfløte
1 ts vaniljesukker

Knekk sjokoladen i biter og ha den i en bakebolle.
Varm opp fløten til det begynner å ryke av den.
Tilsett litt og litt i sjokoladen samtidig som du rører til sjokoladen er smeltet.
Avkjøl så kremen i et vannbad.
Når den er kald pisker du den som når du lager krem. Ikke pisk kremen for mye, den skal være bløt som fløyel.

Takk til Evas kjøkken for en nydelig oppskrift 

Høstet fra gården: Rødbet, fennikel, gulrøtter