Humlesyssel i vårhagen

Humlesyssel i vårhagen
Tirsdag 2. mai 2023
Kl. 18-20

Prestegårdshagene
Prestealléen 52
3944 Porsgrunn

Prestegårdshagene og Naturvernforbundet har gleden av å invitere til et spennende foredrag om humlenes gjøren og laden!

Hva gjør humlene når det regner? Hva gjør humlene om våren?  Hva trenger ei humle? Hva trenger hun ikke? Hvilke humler har vi i hagen? Hvor bor de og hva spiser de?

Dette og litt til vil vi forsøke å svare på og finne ut av i dette foredraget. Disse små, summende, lodne og ikke minst lubne, damene trenger oss og vi trenger dem. Det er et forunderlig, fortryllende og ikke minst fasinerende miniunivers blant løvetann og kløver og vi skal ta en nærmere titt på disse svært så driftige damene.

Vi får tips til hvordan vi kan legge tilrette for å tiltrekke humler og andre insekter på balkongen eller i hagen. Hvilke vekster er gode for humler og hvordan kan vi gjøre hagen til et skikkelig humle-eldorado gjennom hele sesongen? 

Foredagsholder denne kvelden er Evie Grønn Kvisberglien. Evie har en mastergrad i økologi og skrev sin masteroppgave om humlenes bruk av veikantene. Hun har jobbet i Vegvesenet – bla med fokus på hvordan som økolog. Er opptatt av at vi tar vare på det biologiske mangfoldet og insekter generelt og er fasinert av den jobben humler og alle de andre små hjelperne gjør for oss – helt gratis. 

Alle er velkommen – påmelding ikke nødvendig.
Det vil være mulighet til å kjøpe kaffe og sveler.

Pris: 
Kr. 150 for medlem/andelshavere i Prestegårdshagene og Naturvernforbundet.
Kr. 200,- for ikke-medlemmer/andelshavere i Prestegårdshagene og Naturvernforbundet.

Betaling med Vipps på gården.