Lun salat med beter, fetaost og peanøtter


En ny favoritt sommersalat seiler opp i voldsom fart. Denne salaten er et helt måltid i seg selv om du kombinerer den med litt Stranda spekeskinke og et riktig godt brød til.

Salaten er både salt, søt og er lett avhengighetsskapende!

DU TRENGER:
Seks middel store beter
Salat, vasket og delt i salatbiter
1 stk rødløk kuttet i salatbiter
1 pakke fetaost, din favoritt
1 halv pakke Polly peanøtter

DRESSING:
Like deler med soyasaus, flytende honning og balsamico. Styrkeforholdet må du smake deg frem på, men det skal smake både salt og søtt med god sødme.


SLIK GJØR DU:

Vask betene godt og skjær av bunnen og toppen.
Sett de i en ildfast form på en seng av grovsalt og bak de i ovnen på 170 grader i omtrent 1,5 time, alt etter størrelsen.
Klem på betene for å kjenne om de er ferdig. De skal være gode og myke.
Når de har avkjølt seg litt skreller du de og kutter de opp i passe spisebiter.
De røde betene vil avgi en del farge så det kan være greit med hansker.


Legg salaten i bunnen på en serveringstallerken. Dryss over betene, fetaosten og rødløk. Hell over dressingen og rør den inn i salaten. Dryss over peanøtter til slutt.


Takk til Evas kjøkken for oppskriften.

Høstet fra gården: Beter, salat og rødløk.