Mat og meditasjon

Program for kurset
Fredag 15. september kl. 18.00 – 21.00
Introduksjon, omvisning og meditasjon.
 
Lørdag 16. september kl. 09.00 – 18.00
Meditasjon og avspenning. Høste, lage og spise lunsj. Sansevandring og meditasjon. Høste, lage og spise middag. Evaluering.
 
Vi inviterer til et praktisk kurs der vi dykker inn i tema mat med gode smaker og rikt næringsinnhold, og meditasjon som åpner for ro og væren. Godt for både kropp og sjel.
Vi har satt sammen et program som vi har lyst til å teste ut sammen med deg. Et kurs som gir rom for det gode i hverdagen. Sammen skal vi meditere, gjøre avspenning, høste, lage og spise mat.
 
Kurset foregår på Prestegårdshagene, den gamle prestegården på Eidanger. Her blir det produsert grønnsaker, urter og bær etter økologiske prinsipper. På kurset skal vi både være inne i den gamle presteboligen, i stuene og på kjøkkenet, ute i drivhuset, vi skal høste på åkrene og vandre i skogen. Mesteparten av råvarene vi skal bruke i matlagingen er dyrket på gården, så det å høste fra åkeren er en del av kurset. Det blir litt teori, men for det meste lærer vi mens vi praktiserer.1Kurskonseptet er nytt, så vi setter av tid til diskusjon og tilbakemeldinger fra dere på slutten av dagen. Tanken er å sette opp et eller flere kurs rundt dette tema i 2024, med bakgrunn i erfaringene vi gjør på dette pilotkurset.
 
Kurset holdes av Marit Gjertsen og Gunn Marit Christenson, begge to har PDC i permakultur. Marit holder på med diplom i permakultur med mat som tema og Gunn Marit er utdannet meditasjons- og yogalærer. Begge har lang erfaring med dyrking, mat og meditasjon.
 
Litt om Marit
Jeg elsker å dyrke, lage og spise mat som er vakker, delikat og bra for kroppen min. Jeg bor på et småbruk i Sverige og dyrker det meste av grønnsakene mine selv. Jeg spiser mye grønnsaker, men også kjøtt og fisk. Jeg spiser anti-inflammatorisk, men ikke helt konsekvent. Uansett er jeg opptatt av helse, nytelse og bærekraft både i kroppen og i verden.
 
Litt om Gunn Marit
Jeg elsker å være og gjøre ting i passe tempo. Øve på å være tilstede i det jeg gjør. Meditasjon kan skje på så mange vis, noe jeg liker å utforske. Jeg bor i Porsgrunn og jeg har vært med å utvikle Prestegårdshagene over noen år.
 
Priser:
Kr. 1.550,- for ikke medlem
Kr. 1.350,- for medlem/andelshaver
Betaling på Vipps #791241
 
Det er begrenset med plasser, så det er de som melder seg på først som får plass.
Er det noe du lurer på? Ta kontakt Gunn Marit på 90 60 56 20 eller gmc@holisten.no

Påmelding: påmeldingsskjema

Betingelser

Hvis kurset ikke kan avholdes pga av coronarestriksjoner eller annen sykdom blir det refundert i sin helhet. Hvis kuser kan gjennomføres gjelder våre vanlige betingelser, se neste avsnitt.

Tidsbestemte hobbykurs er unntatt angrefristloven, og blir ikke refundert. Vi anser ikke kursplassen som personlig, og plassen kan selges eller gis bort hvis du ikke kan stille på kurset du har meldt deg på til. Du kan også kontakte oss for å høre om vi har venteliste på det aktuelle kurset. Din påmelding er bindene.