Det er fantastisk, å ta seg tid til å leve av naturens gang. Nå er betene på sitt allerbeste i åkeren, og i store mengder. For en fantastisk sommer vi har hatt og for en avling, det bugner i vår flotte andelsåker.Det er bare å lene seg tilbake og ta inn over oss denne overflod og skjønnhet som disse seinsommermånedene rommer.

Potetgullchips kjenner vi alle til, mindre kjent er chips laget av beter. Jeg har laget chips av polkabeter, røde og gule beter, samt vinterreddik.

Resultataet var en deilig overraskelse. Betene ble sprø og fine og hadde en deilig sødme.


SLIK GJØR DU:

Vask og skrubb betene godt. Skjær de i skiver, gjerne med en mandolin, eller bruk en skarp kniv og skjær betene i tynne skiver. Skyll skivene og tørk dem godt.

Varm olje i en frityr eller en jerngryte. Sjekk at oljen er varm ved at du stikker enden av skaftet på en tresleiv, e.l. i oljen. Om det ‘putrer’ rundt sleiven, er oljen varm. På frityrkokeren stiller du termostaten til 180 grader.

Legg skivene i gryta, ikke for mange av gangen. La dem steke raskt på begge sider til de slutter å boble og frese. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med og

Legg chipsen på et kjøkkenpapir, slik at fettet renner av dem.


Samme fremgangsmåte bruker du på poteter og andre rotgrønnsaker om du ønsker å lage chips. Det viktigste er at skivene er tynne og tørre og at oljen er varm. Først da får du et sprøtt resultat.


Velbekomme!

Takk til Evas kjøkken for oppskriften.

Høstet fra gården: Beter og poteter