Grønnsaksterrin


En super enkel grønnsaksform som gjør seg selv i ovnen.
Denne retten står godt alene med bare godt brød men den kler også god å være tilbehør til både grillet kjøtt eller fisk.

DU TRENGER:
2 ss god olivenolje
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 medium squash
1 medium aubergine
2 medium store poteter
1 medium stor rød tomat
1 medium stor gul tomat
1 ss finhakket bladpersille
salt & pepper
2 dl reven god ost f.eks vellagret cheddar

SLIK GJØR DU:
Finhakk hvitløk og løk, og stek den i oljen til den er myk. Det tar cirka fem minutter.
Når det steker kutter du alle grønnsakene i tynne skiver.
Det passer også med blomkål, kål, nepe, reddikker, knutekål, paprika osv.

Forvarm stekeovnen til 180 grader ca 180.
Smør formen du skal bruke innvendig med olivenolje og hell den stekte løken og hvitløken oppi formen og la blandingen ligge på bunnen. Den skal være bunnteppe for grønnsakene.
Sett grønnsakene ned i formen som vist på bildet, spre fargene så blir det et lite kunstverk.


Spre generøst over med salt, pepper og bladpersille.
Dekk formen med aluminiumsfolie, stek den midt i ovnen i 30 minutter.
Ta den ut, ta av folien og legg på den revne osten.
Stek så grønnsakene uten folie i 25-20 minutter til osten er gyllen.

Takk til Evas kjøkken for oppskriften.

Høstet fra gården: Poteter, sqaush, bladpersille, hvitløk og løk