Rødbetsuppe


Denne suppen ble servert på styremøte hos vår daværende styreleder Gunn Marit i Osebakken Andelsgård (vårt tidligere navn). Oppskriften er blitt til av Gunn Marit, Bente, og undertegnende i godt samarbeid. Den er virkelig god og rund i smaken med masse futt og antioksidanter.

DU TRENGER:
4 rødbeter
2 løk
2 fedd hvitløk
2 små potet
1 gulrot
1 fennikel
(litt kål)
kumin (støtes)
ingefær (finraspes)
(laurbærblad)
1 liter kraft, høns/grønnsaksbuljong

SLIK GJØR DU:
Hvitløk, løk, fenikkel og kumin surres i olje, på svak varme, i passe stor kjele.
Når dette er gyllent ta oppi terninger av rødbeter, potet og event kål, og hell på kraft.
La suppen småkoke i ca 40 minutter til betene er gjennomkokt.
Mos med stavmikser.
Ha i ingefær, krydder og eventuelt litt godt smør (Røros smør).


Server gjerne suppa med:
– yoghurt med støtt cumin og fennikelfrø – og spirer
– rømme
– smaker også supert med nystekt grovt brød.

Takk til Evas kjøkken, Gunn Marit og Bente for en nydelig oppskriften.

Høstet fra gården: Rødbet, potet, løk, gulrot, fennikel, kål og hvitløk