Squashkaker


Disse squashkakene er like nydelige fra den første squashen som blir moden som den siste. De er lette, sprø, mager og perfekt som en lunsjrett eller en sen kveldsrett. Jeg fryser en del når tilgangen er der.

Squash tilhører samme familie som agurk og gresskar. Den vanligste sorten har en mørkegrønn farge, men det finnes også gul squash. Smaken er den samme uansett farge. Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens med en nøytral smak.

Det fine med squash er at den tar opp smaken fra andre ingredienser i maten. Den er svært allsidig og kan tilberedes og kuttes i alle former- rå i salat, grillet eller stekt til kjøtt og fisk, gratinert, i wok og som ratatouille.

DU TRENGER:
2 medium store squash, raspet
1 stor potet, raspet
1 stor løk, finhakket
2 egg, pisket lett i en bolle
1 dl hvetemel
2 ts salt
1/2 ts pepper
solsikkeolje

SLIK GJØR DU:
Riv squash, ha den i et dørslag. Legg plast på toppen og gi den en kilo i vekt oppå sånn at mesteparten av vesken blir klemt ut.


La den stå i omtrent 20 minutter og renne av seg.
I mellomtiden har du resten av ingrediensene i en bolle og tilsetter zucchini til slutt.
Varm oljen i en stekepanne til medium eller høy varme, men ikke så høy at oljen brenner. Kakene skal stekes ganske hart for å bli sprø og fin.
Stek de i et par minutter på hver side. Det går tre om gangen i en stekepanne.

Legg de over på et stekebrett etterhvert som de blir ferdig og hold de varm i ovnen.


Jeg liker de best duppet i lettrømme med masse finklipt gressløk i. De smaker også utrolig godt med wasabi tilsatt i rømmen.

Squash egner seg også til å fryses om du har store mengder. Det beste da er å rive den først og legge den i fryseposer og klemme ut luften. Da er de greie å stable og lette å ta ut å bruke.

Takk til Evas kjøkken for oppskriften.

Høstet fra gården: Poteter, squash og løk