Hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det så såre enkelt?

Denne retten er superenkel, kan lages med de grønnsakene du liker eller har for hånden. Hemmeligheten ligger i marinaden til grønnsakene og sausen som vi serverer ved siden av. Denne oppskriften rakk til fire voksne hos oss til middag og lunsj til to neste dag.

DETTE TRENGER DU:
2 svinefilet eller nakkekoteletter (en pr pers )
1 stk lite kål, delt i båter
4 vinterreddik, delt i fire
2 polkabeter, delt i fire
2 gulbeter, delt i fire
1 nepe, delt i fire
10 småpoteter

GRØNNSAKSMARINADE
1 ss rød karripasta
3 ss olivenolje
3 ss vann
2 ss honning
revet skall av en økologisk lime, eller godt vasket og kun det grønne
salt og pepper
litt olivenolje til å pensle kjøttet med.

RØMMESAUS:
1 boks lettrømme
1 finhakket rød chilipepper. Ønsker du den hot hot tar du med frøene i chilien, ønsker du den bare hot kaster du frøene.
2 ss søt chilisaus
3 ss hakket koriander (eller dobbelt så mye om du elske koriander like mye som meg)
1 ts malt cumin
1 finhakket hvitløkfedd
1/2 ts salt


SLIK GJØR DU:

Start med å sette ovnen på 200 grader og sett inn en rist, på nederste rille.

Lag marinaden til grønnsakene.

Legg alle grønnsakene og småpotetene i en stor ildfast form.

Grønnsakene i denne retten kan varieres. Dette var det jeg plukket opp på Århus og på Osebakken andelsgård. Her kan du bruke alle typer kål. Blomkål smaker sikkert himmelskt i denne retten. Gulrøtter, pastinakk og sellerirot passer fint.

Bland så marinaden med grønnsakene og vend godt.

Renskjær filetene for hinner, pensle de med olivenolje og strø på salt og pepper. Her kan du også bruke nakkekoteletter,  svinekoteletter, kylling eller lam.

Brun svinefileen i en stekepanne på alle sidene og krudre den godt med salt og pepper imens du snur og steker.
Legg så svinefilen oppå grønnsakene og stek formen i ovnen i ca. 30 minutter.


Ta ut kjøttet og pakk det inn i aliminiumsfolie eller et håndkle for å holde det varmt, og stek så grønnsakene i ytterligere 15 minutter og imens lager du rømmesausen.


Jeg øker varmen nå i ovnen til 225 grader og bruker varmluft. Alle ovner er litt forskjellig i styrken så pass på at ikke grønnsakene blir brent. (Jeg liker at kålen blir litt brent i kantene, det gir super sødme )


Skjær så kjøttet i passe serveringsstykker og legg de over grønnsakene. Sett formen på bordet og serverer med rømmesausen.

Takk til Evas kjøkken for oppskriften.

Høstet fra gården: Løk, koriander, hvitløk, kål, reddik, polkabete, gulbete, nepe og poteter.